Передплата 2024 ВЗ

Сенат США виступає за надання Україні летальної зброї

  • 29.03.2017, 11:15
  • 1 002

Представники американського сенату представили проект резолюції "Осуд незаконної російської агресії в Україні у зв’язку з третіми роковинами анексії Криму".

Про це повідомляє прес-центр посольства України у США на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначають, що автором резолюції є співголова Сенатського українського кокусу, сенатор від штату Огайо Роберт Портман, а також майже півтора десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій.

Цей документ присвячено третім роковинам з часів анексії Криму Росією, у ньому наголошується, що такі дії держави суперечать міжнародним нормам та є актом неспровокованої агресії та загрозою регіональній стабільності.

Таким чином у Сенаті запевнили, що де-юре та де-факто не визнають суверенітет Росії над півостровом, його повітряним простором або територіальними водами.

"Американські законодавці також виступають за подальшу підтримку України, у тому числі шляхом посилення економічних санкцій проти РФ, передачі нашій державі оборонних летальних засобів, підтримки демократії та надання гуманітарної допомоги на виконання ухваленого Конгресом відповідного законодавства", - наголосили у посольстві.

Джерело: espreso.tv

Схожі новини