Передплата 2024 «Добра кухня»

У НАЗК знайшли винних у збоях в роботі сайту е-декларацій

  • 29.03.2017, 09:01
  • 909

Цапом-відбувайлом у відомстві назвали ДП "Українські спеціальні системи", яке мало забезпечувати роботу Реєстру декларацій.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомили про те, що завчасно вжили заходів з дооснащення апаратної бази Реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Відповідно до проведених робіт, кількість одночасних сесій у пікових режимах роботи системи мала збільшитись до 50-70 тисяч.

"Дооснащення апаратної бази Реєстру виконано відповідно до технічних вимог, наданих адміністратором системи - Державним підприємством "Українські спеціальні системи". Зокрема було збільшено обсяг оперативної пам'яті й розширено обсяг дискового простору серверного обладнання, встановлено додаткове мережеве обладнання та проведено реконфігурацію обладнання", - наголосили у прес-службі відомства.

Співробітники НАЗК розповіли, що згідно з договором забезпечення адміністрування Єдиного державного реєстру декларацій осіб покладено саме на це підприємство.

"На цей час ДП "Українські спеціальні системи" не надало Національному агентству інформацію про причини перебоїв та заходи, які проводяться для їх усунення. Наразі спеціалісти Національного агентства, відповідальні за IT-напрямок, перебувають в ДП "Українські спеціальні системи", щоб з'ясувати ці питання", - резюмували у НАЗК.

Джерело: Дзеркало тижня

Схожі новини