Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МЗС: "Україна направила Білорусі ноту з метою отримання повної інформації про затриманих українців"

  • 28.03.2017, 19:43
  • 973

Міністерство закордонних справ вимагає повної інформації про причини і обставини затримання українських громадян.

Міністерство закордонних справ України вимагає повної інформації про причини і обставини затримання українських громадян у Білорусі. Про це заявив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у вівторок, 28 березня.

"За попередньою інформацією, затриманий ще один громадянин України, який міститься в центрі ізоляції правопорушників в Мінську", - сказав Кирилич.

Він не назвав прізвище другого затриманого українця, зазначивши лише, що напередодні ввечері не було відомо, яке покарання йому винесли в Мінську.

Кирилич повідомив, що Україна направила в Білорусь ноту з метою отримання повної і об'єктивної інформації про причини і обставини затримання українських громадян.

Першому затриманому в Мінську громадянину України - Руслану Терещенко, призначили 15 діб арешту, звинувативши в дрібному хуліганстві і непокорі законній вимозі посадової особи. За словами Кирилича, найближчим часом затриманого відвідає український консул, щоб визначити умови його утримання.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини