Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На засіданні Ради НАТО-Росія розглядатимуть ситуацію в Україні

  • 28.03.2017, 18:08
  • 637

Представники країн альянсу мають намір торкнутися проблеми недостатніх зусиль Москви щодо врегулювання українського конфлікту.

Представники 28 держав НАТО і Росії проведуть у четвер, 30 березня, в Брюсселі першу в 2017 році зустріч. До порядку денного засідання Ради НАТО-Росія, серед інших, внесена тема, ситуації в Україні. Про це повідомив у вівторок, 28 березня, Північноатлантичний альянс.

Представники країн НАТО мають намір торкнутися проблеми недостатніх зусиль Москви щодо врегулювання українського конфлікту, йдеться в заяві. Росія, як очікується, заявить свої заперечення в питанні про нарощування військових потужностей альянсу на східних кордонах. Також обговорюватиметься тема більшої прозорості військових маневрів і заходи зниження пов'язаних з ними ризиків.

Засідання Ради НАТО-Росія відбудеться 30 березня в Брюсселі в штаб-квартирі альянсу на рівні послів. Рада НАТО-Росія була створена у 2002 році для зміцнення співпраці та налагодження довірчих відносин. Це найважливіший консультаційний форум між військовим альянсом західних держав і Москвою. Зустрічі на рівні спецпредставників раніше проходили щомісяця, але в 2014 році були заморожені через конфлікт в Україні. У квітні 2016 року консультації відновилися, минулого року було проведено три зустрічі.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини