Передплата 2024 «Добрий господар»

У Парижі спалахнули заворушення через вбивство чоловіка поліцейськими

  • 28.03.2017, 11:09
  • 763

Протестувальники атакували будівлю управління поліції і підпалили поліцейський автомобіль.

У Парижі спалахнули заворушення через вбивство співробітниками правоохоронних органів 56-річного чоловіка Лі Шайо: група незадоволених громадян атакувала будівлю управління поліції і підпалила поліцейський автомобіль. Про це повідомляє газета Le Parisien.

Протестувальники розбили скло патрульного автомобіля і спробували підпалити його. Після цього поліцейські почали їх розганяти.

У результаті зіткнення постраждали троє правоохоронців. Троє учасників акції були затримані, зазначає газета. За даними видання, в заворушеннях взяли участь близько 150 осіб.

Приводом для заворушень стало вбивство 26 березня поліцейськими Лі Шайо в 19-му окрузі Парижа. Тоді двоє правоохоронців, перевіряючи інформацію про побутову сварку, вибили двері в одній з квартир. В цей момент на них з ножицями в руках накинувся Лі Шайо. Він поранив одного поліцейського, після чого інший правоохоронець відкрив вогонь і вбив нападника.

Як повідомила влада, поліцейський відкрив вогонь з метою самозахисту. Сім'я Лі Шайо стверджує, що він не нападав на поліцейських, а чистив в цей час рибу на кухні і пішов відкривати двері з ножицями в руках.

Схожі новини