Передплата 2024 «Добрий господар»

Сенат США проголосував за вступ Чорногорії в НАТО

  • 28.03.2017, 09:48
  • 704

Остаточне голосування відбуватиметься у верхній палаті Конгресу США. Після цього прохання Чорногорії має схвалити остання країна - Іспанія.

Сенат США проголосував переважною більшістю голосів за те, щоб схвалити заявку Чорногорії на вступ країни в НАТО, відкривши таким чином балканській країні дорогу до військового альянсу, передає УТ.

27 березня 97 сенаторів проголосували за завершення дебатів і дозвіл на голосування наприкінці цього тижня про ратифікацію членства Чорногорії в НАТО.

Лише два голоси проти висловили сенатори-республіканці Ренд Пол і Майк Лі.

Остаточне голосування відбуватиметься у верхній палаті Конгресу США. Як тільки це відбудеться, Іспанія залишиться єдиною країною в альянсі з 28-ми членів, що має схвалити прохання Чорногорії щодо офіційного членства.

Підтримка США щодо наміру Чорногорії вступити в альянс виявилася доволі потужною, хоча деякі спостерігачі припускали, що лояльна риторика президента Дональда Трампа щодо Росії може призвести до ослаблення підтримки розширення НАТО.

Експерти переконують, що членство Чорногорії в НАТО наблизить країну до політичних і економічних структур Європи, а також посилить роздратування з боку Москви, яка проти розширення альянсу.

Схожі новини