Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російський суд заочно заарештував Яценюка

  • 27.03.2017, 20:41
  • 1 315

Міський суд Єсентуки виніс рішення про заочний арешт колишнього прем'єра України Арсенія Яценюка.

Про це ТАСС повідомили в суді.

"Постановою суду щодо Яценюка заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, в зв'язку з тим, що він 21 лютого 2017 року оголошений в міжнародний розшук. І вказано, що термін будуть обчислювати з моменту затримання обвинуваченого на території Російської Федерації або екстрадиції в РФ", - сказали в суді.

У той же час, за словами Яценюка, посольство України в Росії отримало копію повідомлення Ессентуцького суду.

"Слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу Найманов А.К. направив до суду клопотання про мій арешт за звинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.209 КК РФ, п "В", "з", "н" ст.102, ч.2 ст.15, п.п. "В", "з", "н" ст.102 КК", - написав екс-прем'єр на Facebook.

Він зазначив, що в статтях йдеться про "участь в стійкій збройної групі (банді) або в здійснюваних нею нападах"; "відповідальність за підготовку до злочину і за замах на злочин"; "умисне вбивство за обтяжуючих обставин".

"Це - звичайно, повна і схиблена маячня. Але це також і продуманий сценарій. Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків. У цьому сценарії є намір вивести тему "звірств Яценюка в Чечні" на новий рівень для широкого спектру подальших дій", - вважає політик.

Схожі новини