Передплата 2024 ВЗ

Коли голосували за прийом львівського сміття, не було кворуму...

  • 27.03.2017, 19:20
  • 2 003

«Сміттєву» сесію Червоноградської міської ради покинули депутати від «Самопомочі».

На сесії Червоноградської міської ради депутати не змогли ухвалити рішення про прийом на полігон Червонограда сміття зі Львова. Причина — не прийшли депутати від фракції “Самопоміч”. Міський голова Червонограда Андрій Залівський змушений був вирішити сміттєве питання іншим чином — видати розпорядження мера. Перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко повідомив “ВЗ”, що Червоноград продовжив термін прийому побутових відходів зі Львова до 31 травня. Йдеться про прийом 600 тонн сміття — взяти більше немає технічної змоги.

Як можна пояснити демарш червоноградської “Самопомочі”? Телефоную до керівника фракції “Самопоміч” у Червоноградській міській раді Дмитра Фартушка. Пояснив, що спочатку кворум на сесії був. Але вранці “Самопоміч” демонстративно покинула сесійну залу, бо депутати інших фракцій відмовилися голосувати за їхню політичну заяву щодо подій на блокаді. “Ми зачитали на сесії звернення до прем’єр-міністра та президента України, де йшлося про розслідування винних у побитті ветеранів АТО, які були на блокаді, — каже Дмитро Фартушок. — У зверненні також йшлося про звільнення полонених, про визнання Росії окупантом. Але депутати не хотіли голосувати, і нас це обурило. Ми не могли знаходитися з цими людьми в одній сесійній залі, на знак протесту пішли. Бо депутати ухвалюють рішення всупереч інтересам громади. Це вони вказівку зверху отримали?”.

Тим часом посадовці Червонограда утрясають юридичні моменти зведення сміттєспалювального заводу. Працюють над проектно-кошторисною документацією. Проект почнуть реалізовувати на початку 2018 року. Завод зведуть за китайські, польські та українські інвестиції. Вартість проекту — 120 мільйонів євро. “Завод працюватиме цілодобово, на день спалюватиме 320 тонн сміття”, — розповів Дмитро Балко.

А тим часом…

Сміття вивозять, але повільно

Станом на понеділок, 27 березня, тверді побутові відходи не вивезено з 165 сміттєвих контейнерних майданчиків Львова (це 13,3% від загальної кількості). У Залізничному районі не вивезено з 43 майданчиків, у Личаківському — з 28, у Сихівському — з 41, у Франківському — з 17, у Шевченківському — з 36.

Схожі новини