Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко домовився з активістами про зміни до скандального закону про е-декларування

  • 27.03.2017, 17:58
  • 910

Президент підпише вже існуючі зміни до закону, оскільки вони звільняють від декларування військовослужбовців.

Президент Петро Порошенко провів зустріч з громадськими активістами щодо змін до закону про е-декларування. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Глава держави наголосив на важливості підписання цього закону через необхідність врахування інтересів сотень тисяч військовослужбовців, які зараз захищають Україну від російської агресії", - ідеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, оскільки зобов’язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з’являється лише з 2018 року, за пропозицією президента, сторони домовилися створити робочу групу за участі представників громадських організацій, народних депутатів та представників Адміністрації Президента з метою опрацювання узгоджених змін до цього закону.

"Глава держави наголосив на підтримці ініціатив неурядових організацій у сфері боротьби з корупцією. Він звернув увагу на неприпустимість будь-якого політичного тиску чи обмежень діяльності неурядових організацій в Україні", - повідомили в прес-службі.

"Ми вітаємо бажання президента щось змінити, проте зараз закон існує і, за словами президента, він його підпише", - сказав глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін. журналістам по завершенню зустрічі.

За його словами, недержавні громадські організації стоять на позиції, що такого регулювання роботи антикорупційних організацій немає ніде в світі, тому його не повинно бути і в Україні.

У свою чергу, виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин додав, що президент не може накласти вето на цей закон, оскільки завдяки цим змінам військовослужбовці в зоні АТО звільняються від електронного декларування.

Разом з тим, глава держави запропонував створити робочу групу, яка напрацює поправки до нього, і відповідні пропозиції Порошенко готовий внести до парламенту як невідкладні.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини