Передплата 2024 «Добра кухня»

ГПУ повідомила про підозру в тероризмі та агресивній війні ще одному російському генералу

  • 27.03.2017, 13:58
  • 713

Генпрокуратура України повідомила про підозру в порушенні українських законів командувачу 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС Росії генерал-майору Олексію Завізьону.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Еспресо.

Російського військового підозрюють у злочинах з метою зміни території та державного кордону України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, веденні агресивної війни, а також в участі в терористичній організації.

"Внаслідок вчинення зазначених умисних дій загинуло не менше 3 тис. і поранено понад 8 тис. військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, залучених до проведення АТО, тимчасово окуповано райони Донецької і Луганської областей та завдано значних матеріальних збитків державі Україна", - йдеться в повідомленні.

Російському генералу закидають, що він з лютого по липень 2015 року командував 1-м армійським корпусом ЗС РФ — так званим "народним ополченням ДНР", та забезпечував щоденне ведення терористами обстрілів позицій сил АТО, а також напади на українських військових.

Підозрюваного оголошено в розшук, готуються клопотання про дозвіл на затримання з подальшим обранням арешту як запобіжного заходу.

Схожі новини