Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Польщі пройшов марш на підтримку членства країни в ЄС

  • 25.03.2017, 17:55
  • 989

У Польщі 25 березня відбувся масштабний марш на підтримку членства країни в ЄС.

Сотні поляків вийшли на вулиці Варшави, щоб підтвердити, що завдяки Європі країна солідарна та об'єднана, повідомляє 24 канал.

Люди пройшли Президентський палац, скандуючи гасло "Любимо тебе, Європо!".

Марш розпочався від встановленої сцени, на якій члени політичних партій виступили з промовами. Зокрема, серед урядових ораторів були ті, які не підтримують політику президента Польщі. Також до маршу долучились активісти, що неодноразово брали участь у громадських маршах.

Причиною зібрання була нещодавня заява лідера керівної польської партії Ярослава Качинського про вихід Польщі з ЄС.

Це мрія поляків про безпечну Польщу, про Польщу в достатку. Є ще багато того, що потрібно зробити. Але тільки разом з Європейським Союзом ми можемо будувати майбутнє. ЄС є тим, що нас всіх об'єднує, не дивлячись на політичний поділ, — зазначив депутат польського Сейму Рішард Петру.

Наразі є розбіжності думки поляків з окремими представниками влади, які вважають, що Дональд Туск не справляється зі своїми обов'язками. Під час маршу всі учасники доводили зворотню думку.

За результатами опитування польського видання, 61 % поляків бачать майбутнє у Європейському Союзі, проте без вводу євро в якості національної валюти.

Схожі новини