Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В ООН розкритикували Ізраїль за поселення попри резолюцію Радбезу

  • 25.03.2017, 13:12
  • 700

Ізраїль не вжив жодних заходів для виконання резолюції Ради безпеки ООН від 23 грудня 2016 року, у якій країну закликали припинити будь-яку поселенську діяльність на палестинських територіях.

Як заявив спеціальний координатор з близькосхідного мирного процесу Ніколай Младенов, ізраїльська влада після ухваленої резолюції значно розширила заходи, пов'язані з поселенською діяльністю, інформує Deutsche Welle.

За словами Младенова, оголошені Ізраїлем наміри проводити масштабну поселенську діяльність та ухвалення відповідних законів підтверджує "чіткий намір продовжувати розширювати поселенську діяльність на окупованій палестинській території".

Спецкоординатор ООН з близькосхідного врегулювання нагадав, що ООН "вважає усю поселенську активність незаконною з точки зору міжнародного права та однією з головних перешкод для встановлення миру".

Він висловив глибоке занепокоєння намірами Ізраїлю побудувати 5,5 тисяч нових будинків на палестинських територіях.

"Розширення поселенської діяльності підриває саму суть рішення за принципом "двох держав", - наголосив Младенов.

Зі свого боку, представник Ізраїлю при ООН Дані Данон заявив про відсутність "моральної рівності між зведенням будинків та вбивчим тероризмом".

"Єдиною перешкодою для миру є насильство та підбурювання з боку палестинців", - зазначив він, додавши, що "цей нав'язливий фокус на Ізраїлі повинен завершитись".

Схожі новини