Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генштаб: "На збереження військових складів витратять майже 100 млн гривень"

  • 25.03.2017, 12:48
  • 799

На підвищення і забезпечення живучості баз, складів і арсеналів Міністерства оборони України в цьому році заплановано витратити 92,3 млн гривень.

Про це заявив представник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Радіо Свобода.

"Минулого року було виділено 56,2 мільйонів гривень, цього року — 92,3 мільйона гривень. Тобто гроші на забезпечення живучості складів виділяються і відповідним чином реалізовується", - сказав він.

За його словами, після вибухів в 2005 році на військовому складі в Сватовому Луганської області був проведений комплекс заходів для підвищення безпеки на всіх складах і арсеналах України.

За словами Селезньова, склад в Балаклії, на якому сталася пожежа, був створений ще в 1918 році. За час військових дій на Донбасі двічі виникали надзвичайні події, пов'язані з цим військовим об'єктом.

"Двічі фіксувалися напади на об’єкт. Перший стався 9 червня 2014 року на межі Харківської і Донецької областей. На колону, яка рухалася з Балаклії і перевозила боєприпаси, був здійснений напад ДРГ. А другий стався 26 грудня 2015 року за тих самих умов, як минулого четверга. Але тоді вдалося уникнути таких фатальних наслідків", - сказав він.

Схожі новини