Передплата 2024 «Добра кухня»

Підприємцям більше не потрібно використовувати печатки

  • 24.03.2017, 19:17
  • 1 153

Верховна Рада визнала необов'язковим використання печатки юридичними особами та фізичними особами-підприємцями.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За відповідний законопроект №4194 у другому читанні, ініціаторами якого виступили Владислав Голуб (фракція "Блок Петра Порошенко") і Олена Сотник (фракція "Самопоміч"), проголосувало 226 депутатів в четвер.

Таким чином, з документа вилучено обов'язкову вимогу про використання печатки, можливість визнання документа недійсним через її відсутність, необхідність використання печатки у взаєминах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування.

Крім того, введена адміністративна відповідальність посадової особи за вимогу печатки - штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

"Цей законопроект спрямований на те, щоб остаточно врегулювати це питання, зняти ті правові ризики, які несе існуюча невизначеність законодавства. Він безпосередньо стверджує, що наявність або відсутність відбитку печатки суб'єкта господарювання на документі не тягне юридичних наслідків", - зазначив глава комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк в ході обговорення законопроекту.

За його словами, незважаючи на визнання в 2014 році Верховною Радою добровільності використання печаток юридичними особами, зберігся ряд законодавчих норм, які створювали штучні колізії в цій сфері.

Схожі новини