Передплата 2024 ВЗ

У Вінниці встановлять пам’ятник військовим медикам

  • 24.03.2017, 17:35
  • 811

Сьогодні депутати Вінницької облради ухвалили рішення про надання згоди на встановлення пам’ятного знаку медичним працівникам – учасникам Революції Гідності та АТО.

У Вінниці встановлять пам’ятник військовим медикам
У Вінниці встановлять пам’ятник військовим медикам

За попередньою інформацію, пам’ятник розмістять на території Вінницького медичного коледжу імені академіка Заболотного, повідомляє «День».

«У часи політичних перипетій та воєн медичні працівники продовжують виконувати свої професійні обов’язки, не зважаючи на ризик втратити життя. Переважна більшість медиків ідуть на фронт добровільно, деякі, на жаль, не повертаються. На сьогоднішній день вже загинуло 72 людини, які надавали медичну допомогу на війні. Серед них 33 — це військові медики, які мали професійну освіту. Вінниччина також понесла втрати. Серед загиблих є випускники медичних закладів Вінниці. Це Дмитро Герасимчук, Олександр Кондратюк, Сергій Рокіцький, — каже заступник з навчальної роботи медколеджу Володимир Токар. — Одним з ініціаторів спорудження пам’ятника у Вінниці є голова благодійного фонду «Пам’яті Небесної Сотні», киянин Андрій Павленко, який був близько знайомий з Леонідом Полянським, Героєм Небесної Сотні, який родом з Вінниччини. Переконаний, що цей меморіал стане знаком поваги та вшанування пам’яті медиків з усієї України, які віддали своє життя, надаючи допомогу захисникам суверенітету та територіальної цілісності нашої країни».

Проект пам’ятного знаку медичним працівникам, які пройшли Майдан та АТО, вже готовий. Його авторами є Борис Данилюк та Ольга Данилюк — це брат і сестра з Івано-Франківська, які тісно співпрацюють з вінницькими митцями. Нині триває збір коштів на виготовлення на встановлення пам’ятного знаку, на сьогоднішній день вже зібрали 34 тисячі гривень.

Схожі новини