Передплата 2024 «Добра кухня»

Європейська комісія хоче бачити посла Туреччини через заяву Ердогана

  • 24.03.2017, 12:01
  • 876

У середу, 22 березня, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що європейці в різних частинах світу не зможуть почуватися безпечно на вулицях, якщо європейські країни продовжуватимуть нинішню політику відносно Туреччини.

У зв’язку з цим висловлюванням Європейська комісія викликала посла Туреччини на зустріч з генеральним директором дипломатичного корпусу ЄС. «Ми хочемо отримати пояснення на тему коментаря президента Ердогана про безпеку європейців на вулицях», — заявила речниця ЄК Мая Коціянчич.

Останнім часом на лінії Туреччина-Європейський Союз велике напруження. Німеччина і Нідерланди заборонили турецьким політикам проводити серед турецької діаспори агітацію перед запланованим на квітень референдумом, що розширює повноваження президента.

Тим часом, Євроспільнота пов’язана з Туреччиною угодою про міграцію. На основі підписаного рік тому договору Анкара закрила кордон і зупинила хвилю міграції до Європи. Взамін Європейський Союз зобов’язався найближчими роками перерахувати 6 мільярдів євро і скасувати візи до ЄС для турецьких громадян. Туреччина вже багато разів погрожувала розірвати угоду та невдоволена темпом її виконання.

Джерело: Польське радіо

Схожі новини