Передплата 2024 ВЗ

Верховна Рада ухвалила закон про оплату комуналки для переселенців

  • 23.03.2017, 14:14
  • 953

У четвер, 23 березня, парламентарі ухвалили закон «Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" щодо отримання комунальних послуг". Відповідне рішення підтримали 277 народних депутатів.

Закон спрямований на унеможливлення випадків, коли в умовах відсутності інформації у постачальників комунальних послуг, електричної та теплової енергії, природного газу про використання певного майна (містечок із збірних модулів, гуртожитків, оздоровчих таборів, будинків відпочинку, санаторіїв, пансіонатів, готелів тощо) для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, замість цін та тарифів, які встановлені уповноваженими державними органами для населення постачальниками таких товарів та послуг застосовуються ціни та тарифи для юридичних осіб.

Законом визначається, що адресою фактичного проживання внутрішньо переміщеної особи може бути адреса відповідного місця компактного поселення внутрішньо переміщених осіб (адреса містечка із збірних модулів, гуртожитку, оздоровчого табору, будинку відпочинку, санаторію, пансіонату, готелю тощо).

Документом також внесено зміни до ч.1 ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», якими передбачено, що внутрішньо переміщена особа має право на оплату вартості комунальних послуг, електричної та теплової енергії, природного газу в місцях компактного поселення внутрішньо переміщених осіб (містечках із збірних модулів, гуртожитках, оздоровчих таборах, будинках відпочинку, санаторіях, пансіонатах, готелях тощо) за відповідними тарифами, встановленими на такі послуги та товари для населення.

Як повідомлялося, станом на 30 січня 2017 року на облік взято 1 641 895 переселенців або 1 322 216 сімей з Донбасу і Криму.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини