Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Держкіно виділить ₴26 млн на стрічку про бій під Крутами

  • 23.03.2017, 13:01
  • 1 159

Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Гуд Монінг Дістрібьюшн» контракт про надання проекту «Крути 1918. Захист» державної фінансової підтримки розміром 26 млн. гривень.

Як повідомляє сайт Держкіно, загальна вартість виробництва кінокартини становить 52 млн. гривень.

Проект повнометражного художнього фільму «Крути 1918. Захист» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами).

Режисером стрічки є Олексій Шапарєв, автором сценарію — Костянтин Коновалов, продюсер — Андрій Корнієнко.

У Держкіно зазначають, що історична драма «Крути 1918. Захист» — це історія про становлення особистості. Стрічка розкриє героїчний подвиг студентів-крутянців та підійме питання взаємовідносин між батьком і синами, яка розгортається на тлі національно-визвольного руху в Україні.

«Ця картина потрібна кожному громадянину України, адже всі ми маємо пам’ятати про подвиг студентів, які самовіддано виступили проти «більшовицької чуми». Кожен повинен розуміти і цінувати особисту свободу, свободу свого народу і своєї країни», — зазначив режисер стрічки Олексій Шапарєв.

Очікується, що виробництво фільму завершиться у травні 2018-го року.

До слова, режисер Олексій Шапарєв відомий українському глядачеві за стрічками «Київський торт», «Ціна Свободи» та серіалом «Гвардія».

Схожі новини