Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, хто став керівником бізнесу коханки Януковича у Києві

  • 23.03.2017, 12:45
  • 1 389

Київський бізнес співмешканки втікача президента України Віктора Януковича Любові Полежай перейшов до рук трьох донетчанок.

Тепер ним займаються Ірина Табула, Олена Галіна і Катерина Іщенко, повідомляє ТСН.

Одна з них управляє SPA-салоном, друга - санаторієм, а третя - за десятки мільйонів гривень викупила названий у народі "будинок Януковича", де три роки тому Полежай був організований благодійний фонд.

Чинна директорка елітного спа-салону на Оболонській набережній стверджує, що від колишнього власника залишилася тільки вивіска, яка була зроблена красиво, тому її не захотіли прибирати. Полежай там називають не власником, а орендарем приміщення. Так само, як і нинішній керівник спа-салону Ірина Табула з міста Торез. За її словами, володіє нерухомістю підприємство "Творча майстерня "Престиж", яке належить київському забудовникові. Адміністрація "Престижу" повідомила, що Полежай прийшла до них 2012 році і орендувала спа-зону за майже 2000 доларів щомісяця. Договір був скасований вже після подій Майдану .

"Будинок Януковича" на Подолі, де у Полежай досі зареєстрований благодійний фонд "Дорога майбутнього", за чутками, був місцем реєстрації відомої фірми Януковича "Тантеліт". Правда, доказів цьому слідчі не знайшли, тому, взимку 2015 будинок перейшов у руки земляка Януковича з Єнакієвого - Яшара Ходжаєва. Кілька місяців тому він продав нерухомість донеччанці Катерині Іщенко.

"Для нас він був цікавий, як інвестиційний актив, на якому можна заробити. Про те, що це будинок Януковича, ми не знали", - переконує вона і додає, що заплатила за операцію кілька десятків мільйонів гривень. Зараз один із поверхів у неї орендують юристи за 100 000 гривень щомісяця.

Санаторій "Славутич" за годину їзди від Києва - ще одна власність Полежай. У сосновому лісі блондинка побудувала сучасну базу відпочинку. І також не живе в Україні вже третій рік поспіль, але залишається орендарем приміщення, куди продовжують продавати дитячі путівки на літо по 8800 гривень. Директор санаторію Олена Галіна теж родом із Донбасу, Вугледара, на зв'язок із засобами масової інформації так і не вийшла. У свою чергу, директор інституту, якому ще рік тому повернули державний санаторій, заявляє, що для нього загадка, хто там господарює. Незважаючи на те, що прокуратура відсудила санаторій у Полежай, суд зобов'язав виплатити їй 17 млн ??гривень на ремонт - і вже рік, як ця постанова не виконується. Пояснити ж, чому держава не бореться за активи співмешканки Януковича, в ГПУ не змогли - запит залишається без відповіді вже місяць.

Схожі новини