Передплата 2024 «Добрий господар»

Ейфелева вежа згасла на знак солідарності з Лондоном

  • 23.03.2017, 10:18
  • 839

Мер Парижа розпорядився погасити вогні на Ейфелевій вежі опівночі за місцевим часом на знак солідарності з постраждалими в Лондоні, серед яких були школярі з Франції.

Про це повідомляє ВВС.

Французький прем'єр-міністр Бернар Казньов заявив про солідарність з Британією і пообіцяв надати підтримку постраждалим у теракті біля британського парламенту французам і їхнім сім'ям.

За словами президента Франції Франсуа Олланда, французи розуміють, що відчувають зараз британці. У Ніцці 14 липня минулого року під час святкування Дня взяття Бастилії вантажівка наїхала на натовп на набережній; в результаті загинули 84 людини.

Ангела Меркель, канцлер країни, де в грудні стався подібний теракт, коли вантажівка врізалася в натовп на різдвяному ярмарку в Берліні, сказала, що подумки підтримує жителів Лондона і співчуває британцям.

Свою солідарність і співчуття висловили і глави інших держав і урядів. Зокрема, президент США Дональд Трамп в телефонній розмові з британським прем'єр-міністром Терезою Мей заявив про свою підтримку Британії.

Схожі новини