Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Облрада пустить з молотка раритетний «членовоз»

  • 22.03.2017, 19:00
  • 1 274

У Львові відбудеться аукціон з продажу раритетного лота - автомобіля ГАЗ-14 «Чайка», тип кузова - лімузин-В, сім посадкових місць. Торги оголошено на 31 березня у приміщенні Української регіональної агропромислової біржі.

Авто чорного кольору, об’єм двигуна — 5530 куб. см, на ходу, стартова ціна лота — 435 тисяч 990 грн., з ПДВ. Експерти стверджують, що машина потребує капремонту, який коштуватиме приблизно таку ж суму.

Як розповів «ВЗ» директор комунального підприємства Львівської обласної ради «Підприємство автотранспортного обслуговування» Роман Цвок, машина - 1985 року випуску. «Як мені розповідали водії, які раніше їздили на цій машині, вона стояла у колишньому гаражі обкому партії, але перші особи компартійної верхівки нею не користувалися, - сказав пан Роман. - Це була лише гостьова машина, яка обслуговувала урядові й закордонні делегації. Певний час на «Чайку» був попит артистів - їздили нею, коли були у Львові на гастролях, Таїсія Повалій, Ірина Білик та інші. Потім від цієї машини відмовилися. Трохи вона обслуговувала весілля, але також втратила актуальність. Стоїть, іржавіє. Машина повинна їздити, бути в роботі. Тому виникла така думка - продати її».

Довідка «ВЗ»

ГАЗ-14 «Чайка» — радянське представницьке легкове авто, виробник - Горьківський автомобільний завод (ГАЗ). Машину складали вручну з 1977-го по 1988 рік. Усього за цей час виготовили 1 120 авто усіх модифікацій. У 1988 році у межах так званої боротьби з привілеями, автомобіль знято з виробництва. Причому одночасно знищили все технологічне оснащення, робочу документацію, складальні лінії, кузовні штампи тощо. Остання «Чайка», яка стояла на стапелі недоскладена, також була знищена.

Схожі новини