Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Швеція розпочала перевірку бункерів на випадок війни з Росією

  • 22.03.2017, 19:22
  • 1 423

Зокрема, шведське агентство з цивільної оборони запланувало перевірку 350 бункерів.

Швеція, готуючись до до можливої атаки з боку Росії на тлі стурбованості країн Балтії щодо агресії перевіряє сотні бункерів на випадок ядерної війни на острові Готланд в Балтійському морі, де розміщені постійні війська королівства, пише The Independent. Зокрема, шведське агентство з цивільної оборони (MSB) запланувало перевірку 350 бункерів.

Бункери призначені для захисту людей від ударної хвилі ядерного вибуху, радіації, хімічної та біологічної зброї. Голова агентства з цивільної оборони Матс Берглунд заявив Sveriges Radio, що перевірка буде проведена протягом року.

На острові Готланд, де живуть близько 60 тисяч осіб, налічується близько 350 сховищ, які можуть вмістити близько 35 тисяч осбі, більшість з них у містах Вісбю і селі Форезунд. Бункер на 60 місць є в містечку Клінтехамн. Всього в роки "холодної війни" в Швеції були створені понад 60 тисяч сховищ.

Перед цим глава шведської спецслужби SAPO Андрес Торнберг попередив, що існує "реальна і серйозна загроза безпеці" країни. Хоча він не згадав Росію, відомо, що країна почала нарощувати озброєння після анексії Криму.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини