Передплата 2024 ВЗ

Посадовців Київавтодору викрили на розкраданні сотень мільйонів гривень

  • 22.03.2017, 18:48
  • 1 352

Чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці.

У середу. 22 березня, працівники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України провели обшуки і викрили посадовців комунальної корпорації «Київавтодор» на розкраданні сотень мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділених на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автошляхів столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівники Київавтодору за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали та роботи за значно завищеною ціною, потім гроші перераховували на фіктивні фірми, переводили у готівку та привласнювались організаторами оборудки. Лише протягом 2016 року зловмисники вивели на рахунки фіктивних структур та привласнили майже триста мільйонів гривень.

Під час низки обшуків в офісах Київавтодору, на підприємствах- підрядниках, фіктивних структурах та місцями проживання фігурантів справи, правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує здійснення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп’ютерну техніку, на якій виготовлялись фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, задіяних у проведенні оборудок, та майже чотири мільйони необлікованих гривень.

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - додали у прес-службі.

Раніше у комунальній корпорації "Київавтодор" повідомили про обшуки на підприємстві.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини