Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Reuters: "Росія втричі занизила реальні бойові втрати в Сирії"

  • 22.03.2017, 18:34
  • 1 404

Зокрема, з 18 росіян, які загинули в період з 29 січня, що збігся з важкими боями за повернення контролю над Пальмірою, Міноборони РФ визнало смерть лише п'яти.

Реальні втрати російських військ у результаті бойових дій у Сирії за період з кінця січня виявилися втричі більшими, ніж повідомляє офіційна Москва. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, про це можна судити з інтерв'ю з родичами і друзями загиблих, урядовцями, працівниками кладовищ, повідомлень регіональних російських ЗМІ про похорони та свідчень, зібраних групою розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

При цьому приховувати реальну статистику загиблих Міноборони РФ допомагає неофіційна приватна військова компанія Вагнер, на яку припадає більша частина втрат.

Зокрема, з 18 росіян, які загинули в період з 29 січня, що збігся з важкими боями за повернення контролю над відбитою раніше бойовиками ІД Пальмірою, військове відомство РФ визнало смерть лише п'яти.

У той же час, за словами жителя Геленджика Юрія Сокальського, який згодом загинув від осколкового поранення в місті Тияс провінції Хомс, за півтора року з початку сирійської кампанії кількість убитих російських військових в рази більша.

"З кожних 100 осіб 50 повертаються в трунах", - згадує його знайомий останню телефонну розмову.

У свою чергу Міноборони Росії розповідає про втрати в Сирії вкрай неохоче. І якщо загибель кадрових військових в разі розголосу в соцмережах і ЗМІ у відомстві часом визнають, то смерті найманців Вагнера навіть не коментують.

"Повідомлення в місцевих засобах інформації та соціальних мережах демонструють, що, починаючи з останніх чисел січня, в Сирії загинули ще більше росіян, ніж згадані 18 бійців, однак Reuters не зміг отримати незалежні підтвердження загибелі цих людей", - зазначають журналісти.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини