Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польський уряд підтримав законопроект про заборону торгівлі у неділю

  • 22.03.2017, 16:29
  • 1 633

Уряд Польщі підтримує законопроект про заборону торгівлі у неділю в супермаркетах і торгових центрах.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 21 березня, повідомив речник польського уряду Рафал Бохенек, повідомляє «Укрінформ».

«Уряд Польщі дає позитивну рекомендацію цьому законопроекту, який перебуває на розгляді в парламенті», — заявив Бохенек.

Водночас він додав, що в уряду є деякі зауваження щодо законопроекту. Наприклад, Рада міністрів проти покарання за порушення цього закону позбавленням волі. Уряд також проти поширення його дії на торгівлю в інтернеті.

Згідно із законопроектом, що є громадською ініціативою кількох організацій та профспілок, передбачається обмеження торгівлі в неділю у торговельних центрах на території Польщі. Торгівля у цей день могла б здійснюватися лише у дві останні неділі перед Різдвом, у неділю перед Великоднем, а також в останні неділі січня, червня, серпня та першу неділю липня.

За порушення закону його ініціатори пропонують карати штрафом або ув'язненням до двох років.

З-під дії закону пропонується вилучати невеликі приватні магазини, автозаправні станції, магазини із сувенірами, пекарні, які продають власну продукцію. Крім того, торгівля у неділю могла б вестися в аптечних кіосках, квіткових магазинах та об'єктах обслуговування пасажирів, зокрема вокзалах та аеропортах.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини