Передплата 2024 «Добра кухня»

У Росії заборонили переказувати гроші в Україну через іноземні платіжні системи

  • 22.03.2017, 14:43
  • 1 380

Банк Росії буде розміщувати на своєму сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, зареєстрованих російським ЦБ.

Держдума на засіданні в середу прийняла в третьому читанні закон, який обмежує грошові перекази з РФ в іноземні держави за допомогою іноземних платіжних систем, передає "Інтерфакс".

Згідно з поправками, у разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ з Росії на територію такої держави може бути здійснено тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами. Ці правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку.

Закон прийнятий під назвою "Про внесення зміни до закону "Про національну платіжній системі". Він вступить в силу після закінчення 30 днів після дня його офіційного опублікування. При цьому норми закону будуть діяти у відношенні вже введених іноземними державами заборон щодо зареєстрованих в РФ платіжних систем. Документ спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України, зазначає автор документу у пояснювальній записці.

Джерело: УНІАН

Схожі новини