Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗМІ: "Симпатик Кремля Фійон отримав 50 тисяч доларів за організацію зустрічей бізнесменів з Путіним"

  • 22.03.2017, 09:08
  • 717

Для організації зустрічей Фійон використовував свої зв'язки, які він накопичив за час того, як працював прем'єр-міністром Франції.

Канидидат у президенти Франції, який також є симпатиком Кремля, Франсуа Фійон став замішаний у ще одному скандалі.Так, ЗМІ стало відомо, що 2015 року політик організовував зустрічі бізнесменів з президентом РФ Володимиром Путіним, за що отримав 50 тисяч доларів. Про це повідомляє Meduza з посиланням на французьке видання Le Canard Enchaîné.

Йдеться про те, що 2015 року компанія Фійона 2F організувала зустріч між ліванським мільярдером Фуада Махзумі й гендиректором компанії Total Патріком Пуянне та Володимиром Путіним. Пуянне та Путін зустрілися під час Петербурзького міжнародного економічного форуму.

Французьке видання пише, що для організації зустрічей Фійон використовував свої зв'язки, які він накопичив за час того, як працював прем'єр-міністром Франції.

Зазначимо, саме це видання раніше з'ясувало, що двом із дітей Фійона було перераховано по 84 тисячі євро, як "парламентським помічникам", а дружина політика Пенелопа отримала з держбюджету 900 тисяч євро зарплатні як його помічниця, хоча вона й не працювала.

Згодом Фійон вибачився за те, що працевлаштував свою дружину, але заявив, що та "чесно працювала" помічником парламентаря 15 років. Відтак повертати гроші до бюджету Фійон відмовився.

Кандидату в президенти Франції від республіканців Франсуа Фійону висунули офіційні звинувачення у розкраданні державних коштів.

Джерело: tsn.ua

Схожі новини