Передплата 2024 «Добра кухня»

Нацрада винесла попередження білоруському телеканалу через карту України без Криму

  • 21.03.2017, 18:00
  • 879

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поінформувала листом директора телеканалу "Беларусь 24" Олександра Мартиненка про виявлені в ефірі телеканалу порушення законодавства України і просить їх усунути.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацради, зазначає Тиждень.ua.

"Моніторинг Національної ради від 14 лютого у програмі інформаційно-аналітичного спрямування в рубриці "Акценти" зафіксував демонстрацію віртуальної карти країн, які є членами регіонального об'єднання Центральноєвропейська ініціатива, до складу якого входить і Україна. На цій карті територія Української держави була зображена без Криму", - наголосили в прес-службі.

Також повідомляється, що подібна редакційна політика свідчить про підтримку телеканалом агресивних дій Російської Федерації щодо України в частині анексії Автономної Республіки Крим. Зазначений факт є порушенням статті 28 закону України "Про інформацію", відповідно до якої інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

Схожі новини