Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні створять новий зенітно-ракетний комплекс

  • 21.03.2017, 16:15
  • 1 555

В Україні вирішили створити новий зенітно-ракетний комплекс малої дальності "Нарва", який буде використовувати авіаційні ракети Р-27.

Про це повідомив польський військовий журнал "Альтаїр".

Таким чином, керівник концерну "Укроборонпрому" Роман Романов презентував новий комплекс ППО Р-27 ADS, а також запропонував представникам польського МО взяти участь в його розробці.

В майбутньому ЗРК, який може отримати назву "Нарва", використані радянські авіаційні ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності Р-27, що застосовуються такими літаками, як Су-27 і МіГ-29.

Ракетний комплекс будується українським держпідприємством "Артем". Варто зазначити, що існує кілька основних модифікацій Р-27, включаючи ракети з напівактивної радіолокаційною головкою самонаведення і інфрачервоною головкою самонаведення. Судячи з представлених зображеннях, буде використаний перший варіант.

Передбачається, що польська сторона візьме на себе виготовлення оглядового радара, радіолокатора наведення ракет, мобільної стартової позиції, пасивної оптико-електронної системи спостереження за повітряними цілями і стеженням за ракетою, а також систем бойового управління та систем зв'язку між компонентами.

Якщо все піде за планом, перший демонстраційний пуск "Нарва" здійснить вже в червні 2017 року. Потім відбудеться новий етап розробки комплексу, в якому можуть взяти участь такі польські компанії, як Grupa Zbrojeniową і WB Electronics. Очікується, що масове виробництво нового ЗРК почнеться в 2019-му.

Крім створення нових комплексів українські інженери також займаються модернізацією старих радянських розробок.

Схожі новини