Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Парковку навпроти «Вільної України» виселено. Що там буде — невідомо...

  • 20.03.2017, 20:05
  • 3 594

Після низки судових рішень та приписів управлінь міської ради паркінг на розі вул. Стрийської – Володимира Великого (навпроти видавництва “Вільна Україна”) таки «виселили». А колись, ще за радянських часів, на цьому місці була розкішна клумба з трояндами…

Парковку навпроти «Вільної України» виселено. Що там буде — невідомо...
Парковку навпроти «Вільної України» виселено. Що там буде — невідомо...

Парковка належала дружині львівського банкіра, політика Олега Баляша — Оксані Баляш. У мерії кажуть, плацдарм для автівок майже рік працював незаконно, бо закінчився договір оренди ділянки. А ось Олег Баляш має іншу версію. Припускає, що ця приваблива територія “зацікавила” якогось бізнесмена: “Вклав у паркінг мільйон гривень, а чиновники відмовилися продовжити оренду ділянки і викидають мій бізнес на вулицю...”.

Паркінг був розрахований на 104 місця, плату за стоянку авто з водіїв брали лише “нічну” — 150 гривень на місяць, паркування вдень було безкоштовним. Як розповіла “ВЗ” директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, оренда ділянки закінчилася ще 31 грудня 2015 р., і підприємця повідомили, що оренду йому більше не продовжать. Натомість парковка надалі працювала. “Львівська міська рада подала позовну заяву з вимогою звільнити земельну ділянку на Стрийській-Володимира Великого, - каже пані Гелена. - Позов міської ради був задоволений. Постанова Львівського апеляційного суду це підтвердила. І лише нещодавно підприємець звільнив земельну ділянку, де працювала парковка. Ми скерували звернення до Державної фіскальної служби Львівщини про визначення розміру збитків за незаконне користування земельною ділянкою на вул. Володимира Великого - Стрийська (більше року. - Авт.) та звернулися до суду про відшкодування цієї суми”.

Журналіст “ВЗ” зателефонувала до Львівської міської ради, щоб дізнатися, що буде на місці паркінгу. Чиновники кажуть, що наразі не відомо, мовляв, працюють над концепцією розвитку вивільненої території. Депутати Львівської міської ради неодноразово говорили на сесії про те, що парковка на Стрийській-Володимира Великого розташована на лінії Стрийського водогону і там заборонено щось будувати.

Нагадаємо, колишні власники парковки на Стрийській-Володимира Великого мали довести до ладу підземний перехід на Стрийській, що належить ЛАЗу. Але це інвестиційне зобов’язання не виконано. “Перед нами стояло завдання — навколо стоянки мають бути зелені насадження. Це виконали, - розповів Олег Баляш. - Щодо підземного переходу, то ми двома руками за його реконструкцію. Бо парковка без нормального підземного переходу теж втрачає. Але підземка — власність автобусного заводу. Зверталися до керівництва автозаводу, щоб отримати дозвіл на ремонт. Отримали відповідь: “Не можна”. Можливо, бояться, що можемо претендувати на цей підземний перехід”.

Схожі новини