Передплата 2024 «Добрий господар»

Розслідування щодо Садового передадуть в іншу область – Луценко

  • 20.03.2017, 17:28
  • 1 226

Чи вручати підозру міському голові Львова Андрію Садовому, вирішить слідчий незацікавленої області.  

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив журналістам у Києві в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується пана Садового, то я можу сказати наступне: я ніде й ніколи не говорив про те, що він точно отримає підозру, і точно буде відсторонений від посади. Водночас, пан Садовий дуже чекає на саме таке повідомлення", — зазначив він.

Луценко повторив, що рішення про вручення підозри прийме винятково слідчий.

"Щоб зняти всі побоювання, які поширює мер Львова, я прийняв рішення, що слідство буде передано в іншу область, де буде забезпечено об'єктивне й неупереджене розслідування цієї справи", — заявив генпрокурор.

Луценко додав, що комунальне підприємство Львівської міськради "Збиранка" впродовж багатьох років писало листи на ім'я керівника міста, так само, як це робили й громадські активісти, про необхідність фінансування робіт із рекультивації.

"Водночас усі ці листи ховалися в стіл", — сказав він, уточнивши, що на них не відреагували.

Генпрокурор нагадав, що при пожежі на сміттєвому полігоні піді Львовом загинули 4 людини, і за це має настати кримінальна відповідальність як керівництва комунального підприємства "Збиранка", так і причетних до цього співробітників міськради.

Раніше Садовий припустив, що обласна прокуратура до 21 березня пред'явить йому підозру, після чого його можуть відсторонити від посади в судовому порядку, оскільки "поставлено завдання з високих кабінетів".

Мер Львова готовий наймати адвокатів і захищати свої права в суді.

Джерело: Українська правда

Схожі новини