Передплата 2024 «Добрий господар»

На акцію протесту проти Ердогана в Німеччині вийшли 30 тисяч курдів

  • 19.03.2017, 10:46
  • 791

Не менше 30 тисяч представників курдської діаспори в Німеччині зібралися у Франкфурті-на-Майні на акцію протесту проти збільшення повноважень президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє BBC.

Прес-секретар Ердогана Ібрахім Калін назвав неприпустимою демонстрацію символіки "Робітничої партії Курдистану", яку в самій Туреччині, а також в ЄС і США, вважають терористичною організацією.

"Ми ще раз нагадуємо європейським країнам: 16 квітня рішення прийматиме турецька нація, а не Європа", - заявив Ібрагім Калін.

У квітні громадяни Туреччини мають на референдумі вирішити долю запропонованих змін до конституції країни, що значно розширюють повноваження президента.

Авторитарні тенденції в житті Туреччини внесли між нею та країнами Євросоюзу небувалий розбрат, зазначає видання.

Особливо загострилися відносини Анкари з Амстердамом, після того як уряд Нідерландів заборонив двом міністрам уряду Туреччини, в тому числі глави турецького МЗС Мевлюту Чавушоглу, в'їзд в країну для участі в мітингах турецької громади. Аналогічним чином не дали виступити представникам турецьких властей у Німеччині та Швейцарії.

За межами Туреччини живуть 5,5 мільйона турків, які мають право голосу, і уряд Туреччини намагається привернути їх на свій бік.

Схожі новини