Передплата 2024 «Добрий господар»

У Білорусі затримали низку журналістів, які висвітлювали акції протесту

  • 18.03.2017, 21:03
  • 1 336

Затримання відбувалися в кількох містах, де цього дня проходили протестні акції проти "декрету про дармоїдів".

У Білорусі затримали журналістів, які висвітлювали акції протесту проти "декрету про дармоїдів". Про це повідомляє Німецька хвиля.

Згідно з повідомленням, затримання кореспондентів "Белсату" та інших незалежних ЗМІ пройшли в суботу, 18 березня, в кількох містах, де цього дня відбувалися протестні акції проти "декрету про дармоїдів".

Так, у Борисові під час роботи в прямому ефірі на центральній площі міста були затримані кореспонденти незалежного телеканалу "Белсат" Ольга Чайчіц і Сергій Ковальов. Черговий міліціонер Борисівського РВВС назвав причину затримання - перевірка документів. Журналістів кілька годин тримали в черговій частині, а потім відпустили.

У Кобрині після акції "недармоїдів" міліція затримала незалежних журналістів Алесь Левчука та Мілану Харитонову, які вели репортаж з місця подій. Левчук повідомив про своє затримання в Facebook. Його телефон вимкнений.

На під'їзді до Мозиря, де також планувалася акція протесту проти "декрету про дармоїда", працівники ДАІ заблокували машину журналіста Костянтина Жуковського. "Перевірка документів ведеться більше 4 годин, тепер почалося складання протоколу", - розповів Жуковський.

Глава Білоруської асоціації журналістів Андрій Бастунець оцінив затримання кореспондентів незалежних ЗМІ як скоординовану і заздалегідь сплановану акцію влади. "Зрозуміло, що ставилося за мету не допустити висвітлення акцій протесту, куди за завданням редакцій прямували кореспонденти, причому затримували навіть там, де акції не відбулися", - зазначив він.

Джерело: Український Тиждень

Схожі новини