Передплата 2024 ВЗ

В аеропорту та на півночі Парижа стріляв один і той самий чоловік

  • 18.03.2017, 15:59
  • 713

Чоловік, убитий у французькому аеропорту "Орлі", був відомий поліції і розвідці, оскільки раніше в суботу на півночі Парижа поранив офіцера, який намагався перевірити його документи.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції Бруно Ле Ру.

«Чоловік, застрелений в аеропорту Франції «Орлі» після того, як він спробував вирвати зброю у патрульного, був відомий поліції і розвідслужбам, він вистрілив і поранив офіцера в іншому районі Парижа, коли його зупинили для перевірки особи в суботу», - йдеться у повідомленні.

Поліцейський, на якого раніше в суботу напали на півночі Парижа під час перевірки документів, був поранений. Наразі він перебуває у госпіталі.

Як повідомляє Le Parisien, нападник є тією самою людиною, яка стріляла в поліцейських під час перевірки поліції в Гарж-Де-Гонес (Garges-lès-Gonesse) в цю суботу о 6:55.

Наразі з’ясовано, що йому близько 40 років, він француз і уродженець Валь-д'Уаз. Він був відомий поліції і правосуддю за збройне пограбування і незаконний оборот наркотиків. За даними поліції, за ним йшов нагляд, як за особою, пов’язаною за радикальною ісламістською організацією.

«Тепер суди мають встановити, чи йдеться про акт тероризму», - зазначив Бруно Ле Ру.

За фактом інцидентів розслідування розпочав антитерористичний відділ прокуратури Франції.

Схожі новини