Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Bellingcat виявила десятки російських танків під Луганськом

  • 18.03.2017, 14:20
  • 1 470

За оцінкою експертно-журналістської групи, поблизу окупованої Бугаївки знаходиться понад 30 танків.

Bellingcat виявила десятки російських танків під Луганськом
Bellingcat виявила десятки російських танків під Луганськом

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat проаналізувала фото бронетехніки, розміщені в Twitter користувачем, який стверджував, що вони зроблені 16 березня 2017 року поблизу окупованої Бугаївки на Луганщині. Про це повідомляється на сайті групи.

Проаналізувавши супутникові знімки від Digital Globe, зроблені в середу, 15 березня, в Bellingcat зробили висновок, що зараз поблизу Бугаївки знаходяться десятки одиниць важкої військової техніки російсько-сепаратистських сил.

Зазначається, що цей населений пункт розташований в межах узгодженої мінськими домовленостями лінії відведення важкої військової техніки і танки на його території є порушенням угоди.

Розслідувачі припускають, що влітку 2015 року в Бугаївці створили військовий навчальний центр: на супутникових знімках на об'єкті видно танки і буксирувані гаубиці, про наявність військової техніки в цьому районі також неодноразово повідомляли спостерігачі ОБСЄ.

Автори доповіді зазначають, що останні супутникові знімки від Digital Globe свідчать про те, що об'єкт продовжує використовуватися, і про порушення угоди про відвід важких озброєнь.

За оцінкою Bellingcat, там розташовані понад 30 одиниць техніки - танки, ще близько 20 - ймовірно, гаубиці D30.

Джерело: тиждень.ua

Схожі новини