Передплата 2024 ВЗ

На Рівнещині бурштинокопачі перекрили трасу Київ-Ковель

  • 18.03.2017, 12:59
  • 1 208

Як повідомляє рівненська поліція, зранку 18 березня бурштинокопачі перекрили трасу Київ-Ковель у селі Федорівка Сарненського району на Рівненщині.

На Рівнещині бурштинокопачі перекрили трасу Київ-Ковель
На Рівнещині бурштинокопачі перекрили трасу Київ-Ковель

Окрім вимоги про безперешкодний видобуток сонячного каміння, вони ще й вимагають звільнити затриманого напередодні поліцією 43-річного мешканця селища Клесів Сарненського району.

Чоловіка затримали 16 березня під час масових заворушень бурштинокопачів.Тоді поліцейські біля Клесова виявили дві мотопомпи. Але близько 25 агресивних бурштинокопачів завадили вилучити і доставити мотопомпи до поліції .

У поліцію кидали каміння, погрожували підпалити їй авто. Згодом почали стріляти. Одна з гумогвих куль влучила у бронежилет поліцейського.

Найактившого підбурювача до непокори поліції - 43-річного мешканця Клесова тоді затримали.

Йому оголосили про підозру за частиною 1 статті 294 (масові заворушення), частиною 3 статті 342 (опір представникові правоохоронного органу), частиною 1 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу Кримінального кодексу України.

18 березня у міському суді Рівного йому мають обрати міру запобіжного заходу.

Ян написав у своєму Facebook рівненський журналіст Дмитро Леонтіюк, наразі до протестувальників на перемовини приїхали представники місцевої влади з Сарн.

«От тільки говорити з людьми поїхав голова адміністрації і ради, які зарадити цим людям не можуть. Хіба тільки заговорити», — зазначив він.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини