Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В ЄС слідкуватимуть за наслідками блокади ОРДЛО для населення

  • 18.03.2017, 09:32
  • 831

Євросоюз слідкуватиме за наслідками рішення Ради національної безпеки та оборони України про заборону переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Про це сказала речник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє Укрінформ.

"Ми ретельно відслідковуватимо вплив рішення на цивільне населення", - заявила вона.

У Євросоюзі наголосили, що у рамках неухильної підтримки України виступають за дуже необхідний інклюзивний підхід до українських громадян, які проживають на нині непідконтрольних керівництву України територіях.

"Нещодавні події, на жаль, суперечать цьому підходу та створюють ризик для подальшого негативного впливу на гуманітарну ситуацію", - зазначили в ЄС.

Зокрема, додала Косьянчич, йдеться про так звані адміністративні заходи із захоплення підприємств у Донецьку, уведення інших валют, ніж українська гривня, що є юридично нікчемними.

Вона відзначила, що указ президента РФ про визнання документів, виданих так званими "народними республіками" у Донецькій і Луганській областях також суперечить духу Мінських домовленостей.

"ЄС залишається рішучим у своїй підтримці суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України", наголосила речник Єврокомісії.

Джерело: Українська правда

Схожі новини