Передплата 2024 ВЗ

Могеріні: "Анексія Криму є прямою загрозою міжнародній безпеці"

  • 17.03.2017, 20:30
  • 1 462

Нелегальна анексія Криму становить пряму загрозу міжнародній безпеці та правопорядку.

Могеріні: "Анексія Криму є прямою загрозою міжнародній безпеці"
Могеріні: "Анексія Криму є прямою загрозою міжнародній безпеці"

Про це від імені Європейського Союзу заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні у зв’язку з третьою річницею окупації Криму Росією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Упродовж трьох років нелегальної анексії АР Крим і міста Севастополь Європейський Союз залишається твердо відданим суверенітету і територіальній цілісності України. ЄС укотре заявляє, що не визнає та продовжує засуджувати це порушення міжнародного права. Це становить пряму загрозу міжнародній безпеці з тяжкими наслідками для міжнародного правового порядку, що захищає єдність і суверенітет держав», - наголосили у ЄС.

Могеріні відзначила, що ЄС також повністю відданий імплементації політики невизнання нелегальної анексії, включаючи застосування обмежених заходів.

«Євросоюз не визнає проведення Російською Федерацією виборів на Кримському півострові, а також обраних представників на місцевому і національному рівнях», - запевнила високий представник ЄС.

У Євросоюзі відзначили, що впродовж трьох років мілітаризація півострова продовжує здійснювати негативний вплив на безпекову ситуацію у регіоні Чорного моря. Також у Криму погіршується ситуація із дотримання прав людини.

«Права кримських татар були грубо порушені після закриття кримськотатарських ЗМІ, заборони діяльності органів самоврядування Меджлісу та переслідування його лідерів», - нагадується у заяві.

Євросоюз закликав російське керівництво звільнити ув’язнених представників кримськотатарського народу, а також інших українців у Криму.

«Усі справи щодо порушення прав людини, зокрема, щодо зникнення людей, тортур та вбивств, повинні бути ретельно розслідувані», - наголосила Могеріні.

Джерело: ukrinform

Схожі новини