Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найкращі машини «Яндекс.таксі» уже не працюють у Львові?

  • 16.03.2017, 18:26
  • 2 888

Брендовані автомобілі «Яндекс.таксі» поїхали зі Львова до... Запоріжжя.

Найкращі машини «Яндекс.таксі» уже не працюють у Львові?
Найкращі машини «Яндекс.таксі» уже не працюють у Львові?

Виявляється, вони працювали лише в рамках промокомпанії запуску російської служби таксі на львівський таксоринок. Як повідомили у компанії, “Яндекс.таксі” надалі працює у Львові, поїхали лише брендові машини класу люкс.

«Це наша практика — ми робили так і в Києві, і в інших містах, де запускали таксі, - розповіла менеджер зі зв’язків із громадськістю компанії «Яндекс.Україна» Олександра Колеснікова. - Автомобілі, що працювали у Львові, були з Харкова і Дніпра. Звичайні автомобілі таксі (без маркування) продовжують працювати у Львові, як і на старті. У кожному місті наша компанія брендує лише частину машин — не більше 5-10%».

Віднедавна Львів став п’ятим містом України, де запрацював російський сервіс «Яндекс.таксі». Торік сервіс запущено у Києві, Харкові та Дніпрі, а на початку цього місяця — в Одесі. Крім України, скористатися “Яндекс. таксі” можна у п’яти країнах - Вірменії, Білорусі, Грузії, Казахстані та Росії.

Перевірки правоохоронців встановили, що російська таксокомпанія працює у Львові без дозвільних документів, водії не мають дозволів на таксоперевезення. На затриманих водіїв складено протоколи за ст. 164 — господарська діяльність без дозвільних документів. “Водії, які працювали на машинах “Яндекс.таксі” - нелегали, які можуть отримати штраф - від тисячі неоподатковуваних мінімумів (17 тисяч гривень). Якщо порушення повториться, то штрафи становитимуть від 34-х тисяч гривень, але із вилученням транспортного засобу”, - прокоментував голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

“Львівські водії працюють на “Яндекс” поза законом. За кожне замовлення їм доплачують по 50 гривень, - розповів “ВЗ” заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко. — Доплата потрібна, аби залучити до таксування усе більше львівських водіїв. Чому компанія працює з такими низькими тарифами у збиток? Зрозуміло, що демпінгують, аби захопити ринок таксоперевезень Львова”.

Фото з архіву “ВЗ”

Схожі новини