Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові відновить роботу «вікно життя», де можна анонімно залишати немовлят

  • 16.03.2017, 20:13
  • 1 414

У Львівській міській дитячій клінічній лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4, у квітні відкриють «вікно життя» - місце, де люди зможуть анонімно залишати немовлят, від яких вони хочуть відмовитись.

Про це ZAXID.NET розповів головний лікар Дмитро Квіт.

За його словами, для облаштування «вікна життя» з міського бюджету виділили 70 тис. грн, зараз у лікарні тривають ремонтні роботи, а «вікно життя» планують відкрити уже на початку квітня.

«Таке «вікно» є потрібним, щоб дітей не викидали у кущі, а краще залишали у лікарнях. Коли у «вікно життя» потраплятиме дитина чи якийсь об’єкт, то спрацьовуватиме сигналізація і до працівників надходитиме інформація, що там щось є. Також там має бути облаштоване відеоспостереження», - каже головний лікар міської дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Нагадаємо, що раніше у Львові працювало два «вікна життя»: у шпиталі ім. Шептицького та у Львівському перинатальному центрі, однак наразі жодне з них не працює.

У Львівському перинатальному центрі зараз триває ремонт, а «вікно життя» у шпиталі Шептицького закрили після того, як там знайшли мертве дитя. Однак не відомо чи його там залишили уже мертвим чи це трапилось через технічну помилку, адже не спрацювала сигналізація.

Схожі новини