Передплата 2024 ВЗ

Генпрокурор: "Зарано говорити про "справу Садового"

  • 16.03.2017, 19:19
  • 1 534

У прокуратурі немає провадження стосовно Львівського міського голови Андрія Садового, а є провадження щодо пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі (Львівське комунальне підприємство «Збиранка»), в результаті якої загинуло чотири особи.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналістів у Верховній Раді, повідомляє прес-служба ГПУ, передає Укрінформ.

"Луценко повідомив, що слідство вивчало ряд версій, серед яких ключовими були дві: підпал і самозагоряння через недотримання технологій. Генпрокурор нагадав, що кілька місяців тому ним особисто була призначена експертиза, яка спеціально була проведена не у Львові, а у Харкові для об’єктивності висновків", - зазначили у прес-службі.

За його словами, харківські експерти зробили висновок, що підпалу не було, а було самозагоряння через недотримання технології комунального підприємства з утилізації сміття. «Відтак постає питання відповідальності службових осіб як самого комунального підприємства, і їм уже оголошена підозра, так і їхніх безпосередніх керівників у Львівській міськраді. Хто ці безпосередні керівники — зараз має встановити слідство», - додав він.

«Водночас, з огляду на звинувачення у якихось політичних аспектах у цій справі, я вчора прийняв рішення забрати її з прокуратури Львівської області і передати в іншу область, наприклад Рівненську, яка завершить слідство і встановить правові підстави для оголошення підозри тій посадовій особі, яка не відреагувала на листи комунального підприємства про фінансову допомогу, аби уникнути трагедії», - повідомив генпрокурор.

Посадовець наголосив, що наразі зарано говорити про посади та прізвища, і попросив не спекулювати на цій темі. «Підозра буде оголошена тій посадовій особі, яка, згідно своїх повноважень, повинна була відреагувати на критичну ситуацію на ЛКП «Збиранка». І кого встановить слідчий, тій особі підозру ми випишемо, і та особа буде притягнута до кримінальної відповідальності», - підкреслив Луценко.

Схожі новини