Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні вперше конфіскують іноземне судно, що заходило до Криму

  • 16.03.2017, 18:43
  • 1 211

Малиновський райсуд Одеси розглянув адміністративний протокол про порушення митних правил іноземним судном Sky Moon, складений Одеською митницею за ініціативою Військової прокуратури Південного регіону України.

Суд ухвалив постанову про конфіскацію судна та конфіскацію предмета контрабанди вартістю понад 18 млн грн, повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України, передає Укрінформ.

"Малиновський райсуд Одеси розглянув 15 березня адміністративний протокол про порушення митних правил... капітаном танзанійського судна Sky Moon і визнав його винним у переміщенні поза українським митним контролем з території АР Крим понад 3 тисяч тон технічної соди. Суд постановив конфіскувати предмет контрабанди вартістю майже 18 мільйонів 427 тисяч гривень в дохід держави, а також конфіскувати транспортний засіб, який використано для вчинення правопорушення - морське судно Sky Moon", - зазначили у Військовій прокуратурі. Читайте також: Анкара заборонила своїм суднам заходити в окупований Крим

Крім того, "притягнуті до кримінальної відповідальності й постануть перед українським судом згаданий капітан судна, а також один із засновників компанії-вантажовласника - громадянин Молдови. Наразі вирішується питання про притягнення до відповідальності представника судновласника — громадянина Румунії, який організував вчинення цього злочину".

У Військовій прокуратурі також уточнили, що "про результати розслідування буде офіційно поінформувана влада Чехії, на території якої зареєстровано юридичну особу, що порушила європейській санкції щодо заборони торгівлі зі структурами на тимчасово окупованій території АР Крим".

"До речі, це найбільша товарна партія за історію українських правоохоронних органів, яка конфіскована судом за порушення митних правил", - додали у прокуратурі. Зазначається також, що вперше в історії України суд ухвалив рішення і про конфіскацію морського судна.

Схожі новини