Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп представив бюджет США зі суттєво збільшеними витратами на оборону

  • 16.03.2017, 16:55
  • 771

Найбільше скорочення фінансів торкнеться Агентства з охорони навколишнього середовища та Державного департаменту США.

Білий дім представив журналістам проект бюджету США на 2018 фінансовий рік, який почнеться 1 жовтня, повідомляє Reuters.

«Президент має намір витрачати більше грошей на оборону, більше грошей на охорону кордонів, більше грошей на контроль за дотриманням законів та більше грошей на те, щоб у людей була можливість дозволити своїм дітям вибирати, де навчатися, і все це не збільшуючи дефіцит державного боргу» , - заявив глава адміністративно-бюджетного управління Білого дому Мік Малвані.

Оборонні витрати США будуть збільшені на $54 млрд. Бюджет Міністерства внутрішньої безпеки буде збільшений на 6,8% - при цьому більше грошей буде потрібно на наймання і навчання нових співробітників, які будуть займатися пошуком, затриманням і депортацією нелегальних іммігрантів.

Відповідно до фінансового плану Дональда Трампа, на будівництво кордону з Мексикою конгрес повинен виділити $1,5 млрд в поточному фінансовому році. Ці кошти будуть витрачені на пілотні проекти, чия мета - визначити, як краще цю стіну будувати. Ще $2,6 млрд конгрес повинен виділити в 2018 фінансовому році.

Серед державних федеральних відомств (міністерств) найбільше скорочення фінансів торкнеться Агентства з охорони навколишнього середовища та Державного департаменту США.

Крім того, новий бюджет передбачає скорочення фінансування для 19 незалежних агентств, які отримують федеральне фінансування. Малвані визнав, що цю пропозицію, швидше за все, призведе до значного скорочення штату федеральних службовців.

Проект бюджету на 2017 фінансовий рік, запропонований Трампом, є попередніми, за його твердження має бути серйозна боротьба в Конгресі, який буде вносити необхідні поправки і зміни.

Схожі новини