Передплата 2024 «Добра кухня»

Сарган: "Єфремов залишатиметься в СІЗО попри рішення Апеляційного суду"

  • 16.03.2017, 15:58
  • 912

"Економічний" епізод щодо екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова виділений в окреме кримінальне провадження, і в його рамках здійснюються необхідні слідчі дії.

Про це написала у Фейсбуці прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає Укрінформ.

Таким чином вона прокоментувала заяву адвоката колишнього народного депутата від Партії регіонів про те, що Апеляційний суд Києва визнав необгрунтованою підозру екс-голові фракції Партії регіонів Олександру Єфремову у привласненні або розтраті майна.

"Екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов знаходиться в СІЗО, а кримінальне провадження проти нього слухається в Старобільському районному суді Луганської області", - зазначила Сарган.

Вона наголосила, що Єфремов є обвинуваченим у кількох кримінальних справах. Зокрема, його підозрюють в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації (ч. 3 ст. 27, ст. 341 Кримінального кодексу України), в пособництві в захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України), у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110 КК України), в організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка" (ч. 1 ст. 258-3 КК України), а також у державній зраді, тобто діянні, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, а саме: наданні іноземній організації і її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 КК України).

"Епізод по економічних злочинах виділений в окреме кримінальне провадження (ч.5 ст.191 КК України) та по ньому здійснюються необхідні слідчі дії. Його розслідування ускладнюються тим, що підприємство "Луганськвугілля" знаходиться на тимчасово окупованій території", - резюмувала вона.

Схожі новини