Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Прем’єр-міністр пообіцяв ліквідувати неефективні українські митниці

  • 16.03.2017, 12:54
  • 905

Кабінет міністрів України ліквідує неефективні митниці. Про це у четвер, 16 березня, під час щорічної інвестиційної конференції у Києві сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише «Укрінформ».

«Ми подолаємо корупцію на всіх митницях нашої країни. Ми забезпечимо реформування митниці і ліквідуємо неефективні митниці», - наголосив він.

За його словами, будуть створені умови для якісної конкуренції. Він наголосив, що «сірий» імпорт, який міг би завестися в Україну за заниженими параметрами, знищує не тільки надходження до бюджету, а й - конкурентне поле нашої країни, яка виробляє аналогічну продукцію.

Володимир Гройсман також повідомив, що надходження до митниці у 2016 році збільшилися на 18 млрд грн. Разом з тим прем’єр-міністр розповів, що Кабміном було сформовано окремий підрозділ, який виїхав для допомоги в роботі Одеської митниці, і учора в.о. керівника ДФС вже надав перші результати діяльності митниці спільно з цим підрозділом. За п'ять днів роботи Одеська митниця виконала план надходжень за один місяць, що свідчить про ліквідацію корупційних схем. «За 5 днів роботи Одеська митниця виконала план надходжень за один місяць. Уявіть собі, які масштабні корупційні речі були на Одеській митниці», - зазначив Гройсман і додав, що зусиллями уряду вдасться подолати корупцію на всіх митницях.

Схожі новини