Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США звинуватили працівників ФСБ РФ у хакерській атаці на Yahoo

  • 16.03.2017, 09:39
  • 745

У справі про злам облікових записів користувачів Yahoo міністерство юстиції США пред'явило звинувачення групі хакерів, в числі якої два співробітника ФСБ Росії. Про це інформує ВВС.

Як повідомляється, восени інтернет-компанія повідомила про найбільший витік особистих даних 500 мільйонів користувачів, що трапився у 2014 році. В Yahoo вважають, що за зламом стоїть уряд якоїсь країни, проте подробиць не надали.

Викрадені хакерами дані містили особисту інформацію, зокрема імена користувачів, їхню електронну переписку, дати народження, телефонні номери і зашифровані паролі, а також «незашифровані секретні питання і відповіді на них», які використовувалися для додаткової верифікації доступу.

Звинувачення у цій справі висунули двом співробітникам ФСБ Росії Дмитру Докучаеву та Ігорю Сущину - і двом хакерам, які ймовірно працювали на них, Олексію Бєлану і Каріму Баратову.

Дмитро Докучаєв - один із обвинувачених у справі про держзраду на користь США, яку розслідують в Росії. З грудня минулого року він утримується під арештом. Разом з ним у цій справі в грудні були арештовані його начальник - голова відділу Центру інформаційної безпеки ФСБ Сергій Михайлов, а також топ-менеджер «Лабораторії Касперського» Руслан Стоянов.

За непідтвердженими даними, вони могли бути пов'язані з діяльністю групи «Анонімний інтернаціонал», яку вважають відповідальною за злами акаунтів російських чиновників.

Це перші звинувачення в кіберзлочинах, пред'явлені представникам російських спецслужб, зазначає Washington Post. Мін'юст підозрює їх в хакерській діяльності, електронному шахрайстві, крадіжці комерційної таємниці, економічному шпигунстві. За даними ЗМІ, звинувачення не пов'язані зі зламом серверів Національного комітету Демократичної партії і розслідування ФБР про ймовірне втручання Росії у президентську кампанію в 2016 році.

Джерело: Zahid.Net

Схожі новини