Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нардеп зізнався в іноземному громадянстві

  • 15.03.2017, 19:22
  • 1 897

Народний депутат, колишній "радикал" Андрій Артеменко зізнався, що є громадянином Канади.

Про це журналістам заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"На розгляді Верховної Ради буде низка законопроектів про позбавлення громадянства за наявності іншого.

Можу показати протокол допиту як свідка народного депутата Артеменка Андрія Вікторовича. На одному з допитів він заявив, що громадянин Канади", - сказав Луценко і показав документи.

"На здивування слідчого, чи може він це підтвердити, той сказав: "Звичайно, наступного разу принесу документ", - продовжив генпрокурор.

Луценко заявив, що Артеменко надав слідству оригінал канадського паспорта.

Генпрокурор показав копію паспорта нардепа.

"У ньому чітко написано: Citizen of the Сanada", - заявив Луценко.

"Я давно не бачив такої явки з повинною", - зауважив керівник ГПУ.

"Чинне законодавство забороняє подвійне громадянство, але не передбачає механізмів його позбавлення. Закон встановлює, що це може робити президент, але немає механізму. Зараз пропонуються різні механізми. Наприклад, комісія з громадянства при президентові за встановленим фактом, на кшталт цього, подає президенту документи для позбавлення українського громадянства. Є процедура виходу з іншого громадянства. Хтось, наприклад, виходить з американського, уже отримавши український паспорт. Після завершення процедури виходу у людини має залишатися один український паспорт. Така українська Конституція", - додав Луценко.

"Сказати, що в нас на руках є інформація про всіх народних депутатів, не можу. Пильно подивіться, як голосуватимуть за ці законопроекти - все побачите", - резюмував генпрокурор.

Джерело: gazeta.ua

Схожі новини