Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Канаді побудують космодром для українських космічних ракет «Циклон»

  • 15.03.2017, 15:00
  • 1 370

Канадська компанія Maritime Launch Services оголосила про плани побудувати космодром, з якого запускатимуть українські ракети «Циклон-4М», повідомляє CBC News.

У Канаді побудують космодром для українських космічних ракет «Циклон»
У Канаді побудують космодром для українських космічних ракет «Циклон»

Як зазначає ЗМІ, будівництво космодрому має розпочатися за рік, а перший запуск заплановано 2020 року. Окрім того, до 2022 року компанія планує запускати до восьми ракет на рік.

MLS розглядала 14 можливих майданчиків під космодром, але зупинилася на ділянці біля населених пунктів Кансо і Хейзел Хілл на північному сході Нової Шотландії.

Maritime Launch Services зареє

стрована в Галіфаксі, її власниками є три американські фірми. Повідомляється, що канадська компанія планує надавати послуги з доставки вантажів вагою до 5 тонн на низьку навколоземну орбіту, на висоту 600 км, за допомогою українського ракетного комплексу.

Раніше українська ракета-носій «Циклон-4М» проектувалась для Бразилії. Але укладений 2003 року договір про довгострокове співробітництво щодо використання ракетоносія на пусковому центрі Алкантара в односторонньому порядку денонсувала бразильська сторона влітку 2015 року. Згідно з процедурою, рішення про денонсацію договору набуло чинності влітку 2016 року.

У Києві припускали, що рішення Бразилії розірвати співпрацю могло бути ухвалене під політичним тиском: бразильці розраховували на поглиблення співпраці з РФ.

Джерело: zahid.net

Схожі новини