Передплата 2024 ВЗ

Звільнення полонених. Україна у Мінську запропонує розділити списки заручників на чотири категорії

  • 14.03.2017, 16:24
  • 672

Людей поділять на тих, які встановлені і дали згоду; осіб, які встановлені і не дали згоду; осіб, які не встановлені, і осіб, які відмовилися від спілкування з представниками ООН.

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактній групі у Мінську, яке відбудуться у середу, 15 березня, має намір запропонувати механізм звільнення полонених, а саме розділити списки заручників на чотири категорії. Про це повідомив на брифінгу у вівторок, 14 березня, керівник Об'єднаного центру зі звільнення полонених при СБУ Юрій Качанов.

«Буде чотири категорії: особи, які встановлені і дали згоду; особи, які встановлені і не дали згоду; особи, які не встановлені, і особи, які відмовилися від спілкування з представниками ООН», - повідомив Качанов.

За його словами 15 березня у Мінську це питання будуть обговорювати, і якщо буде згода представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), то почнеться ефективна і найголовніше - очікувана робота, яку треба провести в стислі терміни.

За даними Качанова, поки немає відповіді представників Росії і представників ОРДіЛО, але за попередньою інформацією вони погоджуються на цю пропозицію.

Схожі новини