Передплата 2024 «Добрий господар»

СК РФ відкрив нову справу проти українських військових через "обстріли Донбасу"

  • 14.03.2017, 10:32
  • 700

Зокрема, в обстрілах звинуватили одного з командирів із 53 бригади Сергія Мацейка.

Слідчий комітет РФ відкрив проти українських військових ще одну кримінальну справу начебто через "обстріли цивільного населення Донбасу". Про це повідомляється на сайті СК РФ.

"У зв'язку з новими обстрілами цивільного населення Донбасу, які відбулися в період з 3 по 10 березня 2017 року, порушено ще одну кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - ідеться в повідомленні.

У СК РФ наполягають, що військовослужбовці ЗСУ і Нацгвардії "здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння (калібру не менше 122 мм) об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в населених пунктах Донецької області", в результаті чого було зруйновано і пошкоджено понад 50 житлових будинків та інших будівель в містах Донецьк, Докучаєвськ, Горлівка і прилеглих до них населених пунктах.

Також російський Слідком начебто відкрив справу проти командира 43 окремого мотопіхотного батальйону 53 окремої механізованої бригади Збройних сил України Сергія Мацейка через "артилерійські обстріли цивільної інфраструктури Донбасу" в квітні-липні 2016 року, внаслідок чого були зруйновані будинки у Горлівці.

Джерело: УТ

Схожі новини